Ghidul studentului în regie


regieCuprins

1. Prezentare generală

2. Căminele

3. Shopuri şi non-stopuri

4. Cluburi, restaurante şi cafenele

5. Fetele

6. Atmosfera în general

7. Alte curiozităţi

8. Viitorul sună bine?

   9. Ce zic studenţii?

   10. FAQ

   11. Notă de final

Prezentare generală

Regia este cel mai mare campus studenţesc din toată ţara şi cu toate acestea, încă rămâne de văzut dacă se ridică sau nu la standardele impuse de grandoarea sa.

20130611_101138

Ea este privită mai mult ca un cartier decât un campus studenţesc peste tot pe unde este menţionată. Regia este situată în partea de vest a Bucureştiului, de-a lungul râului Dâmboviţa, începând din zona pasajului Basarab (Orhideea) şi până vis-a-vis de staţia de metrou Petrache Poenaru, undeva între Universitatea Politehnică din Bucureşti şi cartierul Crângaşi. Mai jos aveţi o localizare mai precisa pe hărţile celor de la Google maps. Zona cu pricina este marcată de un contur roşu închis.

regie

Este o zonă nu foarte aglomerată, cu viaţă de noapte destul de intensă, nu foarte gălăgioasă şi totodată contribuind din plin la dezvoltarea vieţii studenţeşti. Pe scurt, are de toate pentru toţi: puburi, fast-fooduri, cluburi, cafenele, terase, departament de politie, bancomate, cabinet medical, frizerii, supermarket-uri şi nu în ultmul rând cămine. Multe cămine.

Dacă oferă toate condiţiile necesare de trai şi dacă acesta e locul ideal în care să locuieşti în următorii tăi ani din viaţă, rămâne de văzut.

Căminele

regie 3

Căminele sunt în număr de 27, cele ce aparţin Politehnicii şi încă 6, U-urile (U1-U6), ce aparţin celor de la facultatea de medicină Carol Davilla. Nu au o aşezare anume (strategică sau chestii), sunt împrăştiate în tot campusul studenţesc. Fiecare cămin are 5 etaje, fără lift, sunt izolate cu polistiren, sunt vopsite în 2 culori (roşu cărămiziu şi alb rozaliu) şi au geamuri termopane la fiecare cameră.

Căminele de la P1 la P11 au camere cu câte 4 locuri şi grup sanitar propriu (adică au baie la fiecare cameră). De asemenea au şi un mic hol la intrarea în camera (denumit modul). Sunt destul de ok per total.

Căminele P13,P14,P17 şi P18 au camere cu câte 4 locuri, la fel cu cele enumerate mai sus doar că grupul sanitar se află la capătul holului. Nu au modul.

Căminele P15, P16 şi de la P21 la P27 au camere cu câte 2 locuri cu grup sanitar la capătul holului. Camerele nu conțin modul.

Căminele P12 şi P19 sunt o oarecare excepţie. Acestea sunt destinate studenţilor familişti, studenţilor străini şi cadrelor didactice venite din alte zone ale ţării. Camerele au 2 locuri, modul şi grup sanitar propriu. P19 are şi aer condiţionat la fiecare camera în parte.

P20 este si el un cămin separat care, spre surpinderea mea, am aflat ca aparține de ani buni celor de la medicină, respectiv Carol Davila.

Toate căminele au amplasate o ghenă de gunoi la capătul fiecărui hol al etajului şi sunt prevăzute cu săli de lecatură la fiecare etaj (din cate stiu, salile de lectura sunt doar in caminele P1-P11), câte 2 la fiecare capăt. Toate căminele au de asemenea un punct de securitate unde de obicei stau 1-2 gardieni sau în unele cazuri şi mai mulţi care asigură linistea zonei şi siguranţa studenţilor.

Se poate locui și pe perioada verii în cămine (daca esti student desigur) cu o taxa de 10 lei pe zi (marita de la aprox 4-5 lei pe zi in timpul anului). Caminele se platesc in spate la P6.

Shop-uri şi Non-stop-uri

Nu e mult de zis despre ele. În toată regia sunt 3 magazine, micuţe ce-i drept, dar cu o diversitate medie de produse pe raft. Adică găsiţi ceva ce aţi putea avea nevoie. Se comercializează alimente în general. Oricum sunt destul de măricele preţurile, la unele produse aproape dublu faţă de un preţ pe care tu l-ai putea considera normal. Unul din magazine e Florady, cel din spate de la P7, exact pe colţ, unul se afla lângă P17, iar al 3-lea se găseşte în gangul de la P4. Din câte ştiu, primele doua magazine menţionate au program non-stop, cel din gangul de la P4 înca nu.

Dacă totuţi vă răzgândiţi şi vreţi o cumpărătură mai serioasa, puteţi merge la Carrefour Orhideea, peste drum de pasajul Basarab. Nu e greu de ajuns, e chiar la vedere, vis-a-vis de staţia de metrou Grozăveşti. Gasiţi absolut orice acolo, doar să evitaţi în caz ca vreţi să cumpăraţi produse electronice şi electrocasnice. Nu prea am baza în cele luate de-acolo. Cutiile mai sunt rupte la unele produse, sunt de proastă calitate şi sunt şi mai scumpe. Restul e ok.

Vă dau şi un pont ;): pentru cei care iubesc jeleurile sau produsele de genul, au un stand cu jeleuri vărsate undeva prin zona caselor de marcat, sunt geniale şi nu scumpe (e 34 lei/kg).

Cluburi, restaurante şi cafenele

E plină regia de ele, unele mai vechi, altele apărute peste noapte. Ele au reuşit de-a lungul timpului să atragă clienţi, iar de obicei sunt pline ochi şi înăuntru, şi afara pe terasă. Dar dacă e mâncarea bună şi serviciul de calitate, de ce nu?Mai jos v-am lăsat o harta a regiei conţinând toate restaurantele, cafenelele şi cluburile din Regie numerotate cu numere de la 1 la 15.

regie 2

1 Club 21

Tip: restaurant

Preţuri: cele mai mici din toata Regia

Servirea: bună

Alte menţiuni: Are şi terasă. Înăuntru e un fel de atmosfera mai pitoreasca sa zic asa, scaune şi mese de lemn, baia curata. Face livrări de pizza şi la domiciliu (doar în zona Regiei)

2 Club-Restaurant Maxx

Tip: Club(la etaj)/Restaurant (la parter)

Preţuri: acceptabile, dar cam măricele

Servirea: bună, cu o mică întârziere

Alte menţiuni: Băi curate. Are şi terasă. Poţi veni aici să vizionezi meciuri de fotbal, deşi televizoarele de afară sunt minuscule (au vreo 25 de inch dar când te uiţi de la distanţă vezi nimic). Şi aici se fac livrări la domiciliu.

Club Bijoux

Tip: cafenea

Preţuri: măricele

Servirea: bună

Alte menţiuni: Eu zic că e cam de fiţe. Am fost destul de rar în Dumars, e scump. Înăuntru e foarte mişto. Şi pe terasă deasemenea.

4 Pub18

Tip: Restaurant-pub

Preţuri: mici

Servirea: cam lasă de dorit

Alte menţiuni: Terasa e foarte activă. E plin mai mereu, e un loc unde vii ca să bei o bere cu prietenii, sa mănânci o pizza sau un mic.

5 Blue Club

Tip: club de noapte

Preţuri: destul de ok pentru un club

Atmosfera: Din câte am auzit e faină. Intrarea e ieftină. O singură dată am fost, doar ca eram beat mangă şi nu am reţinut mare lucru. Era puţină lume (era şi joi, în timpul săptămânii)

6 Princess

Tip: club de noapte

Preţuri: mari

Atmosfera: bună

Alte menţiuni: cel mai titrat club din Regie. Aduce mereu staruri pe scenă, intrarea e ok ca preţ. Băutura e cam scumpă, lume e multă mai mereu, se face atmosferă. Cu toate acestea, sunt grupuri care critică respectivul club. Ştiţi voi, păreri şi păreri. Mie pot să zic că mi-a plăcut.

7 Trattoria 20

Tip: restaurant

Preţuri: ok

Servire: chiar bună

Alte menţiuni: Au şi o terasă afară, dar ceva mai micuţă. Fac livrări şi la domiciliu.

BeerHouse Dream

Cea mai bună shaorma din regie (după părerea mea). La parter au o mica shaormerie cu servire la strada. E 10 lei o shaorma medie, 12 lei una mare ( și când zic mare e mare rău, te saturi pe deplin dintr-una de aia) și 15 lei o shaorma la farfurie. Oricare shaorma ți-ai cumpăra din cele 3 menționate mai sus primești un Pepsi gratis la 0.25L. La parter este pub, la fel si la etaj unde se poate servi o bere un suc, dar și mâncare de asemenea. Prețurile sunt ok pentru Regie, nici mari, dar nici mici. Se pot face și comenzi telefonice. În concluzie, e un restaurant pe placul meu. Mai am de menționat că are și un PublicBet la parter unde puteți juca la diverse jocuri cu numere, pariuri sportive și nu numai.

9 Shaormerie

Preţuri: ok

Alte menţiuni: Au şi clatite şi altfel de mancare decat fast food. Foarte bună şi aici mâncarea

10 Mon Cafe

Tip: Cafenea

Preţuri: mari

Servirea: ok

Alte menţiuni: Au o plasma mare afară, defapt e o pânză pe care se proiectează meciuri de fotbal şi alte emisiuni la care s-ar uita cei care se adună aici. În anumite zile se organizează seri de karaoke.

11 Shaormerie

Preţuri: un pic mari, doar un pic

Alte mentiuni: E bună mâncarea

12 Arena Pub

Tip: Pub

Preturi: ok

Servire: bună

Alte mentiuni: Un loc dedicat exclusiv ultraşilor şi celor care vor sa vadă diverse evenimente sportive. Au avut loc şi seri de karaoke aici si multe alte evenimente

13 Texas

Tip: Pub

Preturi: măricele

Servirea: rapidă

Alte menţinuni: Înăuntru are multe mese de biliard, o masa de snooker, pista de bowling, 5 mese de ping-pong  si 2 aparate de lovit cu pumnul. Deci dacă vrei putin entertainment, acesta e locul perfect unde sa vii.

14 Roxy Pub

Tip: Restaurant

Preturi: un pic măricele

Servirea: e bună

Alte menţiuni: ospătari cam băşcălioşi (câţiva). Înauntru e mişto, au şi mese şi canapele, afară pe terasă e fain.

15 La Maria şi Ion

Alte menţiuni: Nu am apucat încă să vin aici, dar din câte ştiu se dau petreceri fastuase destul de des, mai vin grupuri de lăutari şi cântă aici şi deasemenea se pot urmari meciuri de fotbal importante în seri de Champions Leauge, Europa League sau alte competiţii la fel de titrate.

Fetele

Sunt din belșug și îți fură privirile în orice colț al Regiei te-ai afla. Sunt frumoase, că altfel n-ar putea fi, decoltate, despuiate, cumințele, îndrăznețe si nu în ultimul rând, atrăgătoare. Te caută din priviri și te resping în același timp. Își flutură areolele sânilor pe deasupra pleoapelor tale parca să-ți facă în ciudă că ele au și tu nu. Haha, hei…hai ca am exagerat un pic.

Ideea e ca poți fi cel mai timid băiet care a fost vreodată, nu ai cum sa nu te împrietenești cu vreuna sau, dacă vii cu gânduri ceva mai serioase, să combini ceva într-o seară. Le gasești si pe facebook, ce-i drept, mai virtuale așa. Adică arătând mai bine ca în realitate, dar nu-i nimic, merge. Să-ți faci o idee așa cât de cât. Să știi ce le place, ce nu le place, dacă au prieten, dacă sunt deschise și prietenoase, ce muzică ascultă și așa mai departe. Eu zic că vei găsi ceea ce cauți, nu doar pițipoance și fițoase, că sunt și de-astea în număr destul de mare și lumea le detestă. Baieții care le cuceresc le acceptă așa cum sunt și profita din plin de frumusețea lor trupeasca, iar cei care nu reușesc nici o schemă, le înjură și le critică.

Atmosfera în general

Atmosfera, de obicei în Regie, e una destul de pașnică. Evident, mai sunt momente și momente, atunci când un grup de tineri se întorc dimineața din cluburi și cântă pe stradă ce îi apucă, atunci când se mai încaieră șoferii între ei din cauza locurilor de parcare, atunci când muzica se aude în blană din camerele de cămin. Dimineața e chiar liniștit, rare au fost diminețile cu evenimente notabile.

Seara e ceva mai multa gălăgie, se aglomerează aleile care intrepătrund campusul, fiecare iese la plimbări, terase, să se dea cu bicicletele, rolele și alte nebunii. Terasele sunt pline mereu, indiferent de anotimp (mă rog, iarna se stă înăuntru).

Alte curiozităţi

În toată Regia sunt maxim 500 de locuri de parcare pentru mașini, de obicei ocupate.

Există o frizerie unde te poți tunde, freza,aranja și ce mai ai tu nevoie sa-ti faci la par. E situata lângă Princess Club. Are și coafor și solar și toate cele.

Regia are și un cabinet medical, unde poți primi un consult, o recomandare, o pastilă pentru orice tip de durere și problemă de sănătate. Se afla în spate la P7.

Între Mon Cafe și Dumars este Public Bet, loc unde poți juca la pariuri sau la aparate mecanice.

Există puncte de închiriat biciclete gratuit, sponsorizate de Raiffeisen Bank. (P8)

Se poate fuma pe holuri și în camerele de cămin, nu-ți interzice nimeni. (deși pe toate ușile sunt afișe cu fumatul interzis :)) )

Se organizează anual competiții sportive atât în cadrul campusului cât și în cadrul facultății la care ești înscris (în caz că ești student la Politehnica)

IMG_0536

Plata căminului pe luna nu depășește 165 lei/lună iarna și nici nu scade sub 115 lei/lună vara (pentru cei la buget), și 230 lei/lună vara și 300 lei/lună iarna (pentru cei la cu taxa)

Vă dau adresa pe care este foarte posibil să locuiți. Sigur o să aveți nevoie de ea: Splaiul Independentei nr.290, sector 6 București, cod postal 060029

Cantina Regiei nu este încă funcțională, ea fiind în plin proces de modernizare, conform site-ului upb.ro

Dacă vii cu mașina tre să știi că dacă nu ești student cazat la noi, trebuie sa plătești o taxă de 2 lei la intrarea în Regie prin punctele cu bariera.

În Regie sunt doar două bancomate (din câte știu) unul BCR în spate la P6, și unul la club Maxx în față, BRD. Bancomat BT găsiți la Petrache Poenaru, iar ING si CEC in Crangasi.

E plin de camere video peste tot în campus pentru a spori securitatea studenților și a evita incidentele neplăcute. De asemenea exista și un sediu de poliție în spate la Club Maxx.

Netul în Regie e gratuit, e pe baza de cont și ți-l poți activa la începutul anului la sediul amplasat in Regie. Singurul dezavantaj e ca vei avea limitare de trafic la 100GB/lună, datorită pirateriei care se făcea aici în zona în trecut. Dacă vrei totuși sa descarci filme, programe și alte nebunii, poți accesa hubul dc.regielive.ro cu ajutorul programului oDC.

Se face bișniță bine de tot pe grupul de pe facebook Bazar Regie. Dacă ai nevoie de un cuptor cu microunde, un frigider, un cablu de net sau orice altceva ce simți că ți-ar trebui, atunci acolo e primul loc în care trebuie să cauți. Încearcă să îți achiziționezi aceste lucruri cât mai repede, pentru că după se găsesc mai greu și mai scumpe.

Mai nou s-a instalat pe colț, exact în fața căminului P8 un tonomat de apă plată și sifon numit Fântânel. E ca un tonomat de cafea, numai că mai mare și funcționează pe bază de monede de 50 bani. 2L de apă costa 50 de bani mai exact (plată sau minerală, nu contează)

Viitorul sună bine?

În ultimii 4 ani, conform site-ului Politehnicii, căminele din Regie au trecut printr-o serie de reparații generale. S-au renovat camerele, holurile, băile. Au apărut cafenele noi de la an la an, probabil va fi și mai bine pe viitor. Exista un oarecare plan de modernizare a întregului campus dar cu mult în viitor, nicidecum în cel apropiat. Totuși, cu toată tehnologia și modernizarea adusă, spiritul studențesc nu va putea fi schimbat niciodată, gen atmosfera, gălăgia, voia bună, și asa mai departe. Totuși pentru a oferi un trai decent, în funcție de bugetul de care dispun cei care se ocupa de campus. Nu știu nici eu exact ce va fi, probabil fiu-miu va mai prinde treaba nouă dacă va apuca sa stea prin zonă.

Ce zic studenţii?

Exista pareri si pareri.

Prima categorie aduce in prim-plan studentii care se plang ca regia e ultimul loc din lume, e jeg, mizerie, sobolani, galagie, parintii i-au trimis sa locuiasca in ghetou, vor sa plece cat mai rapid, n-au bani, bla bla bla.

A doua categorie sunt acei studenti multumiti, genul de oameni care zic „da domle, e mizerie uneori si m-ai sunt nesimtiti care fac galagie, dar ne descurcam noi, nu-i asa rau, per total e super”.

Exista varianta, cea in care intra prima categorie de studenti, in care sa zica : „da am fost, am facut reclamatie si i-a durut la basca de necazul meu”. Va zic sincer, nu numai in camin, dar si afara. Poti sa vii tu la 4 dimineata cu cel mai tare Porsche si sa dai muzica-n blana, politaii nu tin  cont de asta. Te salta la foc automat. Galagia din camin de la mine a fost acaparata, gen administratora a luat atitudine, la fel si eu am fost taxat la randul meu cand am facut panarama si caterinca. Deci nu e chiar cum zic toti.

Pai normal, studentu’, daca e destept si se descurca, o scoate el la capat, asa cum multi au facut-o. Altii, care dau de astfel de atmosfere, normal ca se plang peste tot si arunca cu vorbe grele. Doar nu credeai ca vii in regie si o sa fie liniste ca sa inveti tu lectia pe a doua zi. Multi sunt inconstienti si ii doare la basca de facultate si profita de locul in care au ajuns pe banii lu’ taticu ca sa traieste si ei viata putin, cum se zice, ca viata e grele si noi sa fim sanatosi.

Frate, nu mai sunt parintii langa tine, ai descoperit si tu ca viata e dura, nedreapta si grea. Tre sa te zbati pentru coltisorul tau, pune mana si ia atitudine. Muta-te in alt camine, vorbeste, intereseaza-te, se gaseste mereu mereu cate o solutie. Mi se pare foarte corect, la fel si eu. Mi-am bagat si mi-am scos la infinit de unele chestii de care m-am lovit. Dar mi-am zis „asta e”, merg mai departe, ca nu am ce face. M-am obisnuit in timp si am schimbat incat sa-mi convina tot ce se putea schimba. Daca stii sa te adaptezi la mediu ai sa vezi ca traiul nu e asa de nasol si greu cum zic toti. Daca nu, pare rau. Eu n-am ce sa-ti fac decat sa-ti dau o nota de incurajare ca, crede-ma, se poate sa locuiesti aici cu toate ca are unele complexe care nu-ti dau pace o perioada…

FAQ

Vreau cameră la cămin, cu cine tre’ să vorbesc?

În majoritatea cazurilor, cu un weekend înainte de începerea anului universitar, se vor face repartizări la cămine în fiecare facultate din Politehnică, multe informaţii găsiţi şi pe site-urile facultăţii la care sunteti inscrisi. Orice nelamurire se poate discutat la secretariat printr-un telefon sau cu administratorul respectivului cămin la care eşti cazat.

Dacă vreau să stau cu încă 1/2/3 prieteni în cameră, e posibil?

Da, la repartiţii vă duceţi toţi cu documentele necesare şi menţionaţi că vreţi să staţi toţi în cameră, că sunteţi prieteni vechi bla bla bla. Dacă nu, se pot face mutări între camere (cu condiţia ca cei care se mută de la o cameră la alta să fie din acelaşi cămin).

Nu sunt student/Sunt student la altă facultate. Pot sta în regie pe undeva?

Cel mai probabil nu, decât dacă ai vreo pila pe undeva, bine pusă sau dacă cumperi locul unui alt student, dar şi aşa există un oarecare risc. Poţi fi prins la controale şi dat afara, depinde doar de cum îţi este norocul.

Am intrat a 98-a din 175 la admitere, prind loc la camin?

Este loc pentru toată lumea, acum depinde de facultate şi de căminele de care dispune aceasta. Nu a fost nimeni lăsat pe afară, doar ca în multe cămine studenţii sunt supracazaţi, fapt ce multora nu le convine, dar nu prea le e dat lor să decidă ce şi cum şi nu au ce face decât să se mulţumească cu situaţia actuală şi să spere că anul viitor vor prinde un loc mai bun.

Nu-mi convine unde stau, ce pot face?

În anul următor, pe baza mediei generale, îţi poti alege, sau nu, alta camera, alt camin in care sa locuiesti, De preferat media să fie peste 8.50 pentru a spera la asemenea opţiuni.

Nu fac faţă gălăgiei, nu sunt obişnuit. Cum pot învăţa în linişte?

O alternativă la propria cameră de cămin ar fi sala de lectura (dacă căminul tău dispune de aşa ceva) sau şi mai bine, biblioteca din Politehnică. Ai nevoie de buletin sau carnet de student (şi nu ştiu sigur dacă mai e nevoie de permis de biblioteca sau nu). Oricum, locul e ideal pentru a petrece câteva ore într-un mediu perfect ca să-ţi înveţi tot ce ai nevoie.

De ce mulţi studenţi din generaţia veche critică mediul de viaţă din Regie?

Chiar de fraieri, nu îi înţeleg. Au venit aici crezand ca e ce? Abu Dhabi? Frate e campus studentesc, peste tot e asa. E galagie, caminele nu-s apartamente roiale, deci pretentiile ar trebui sa fie ceva mai scazute. In rest, conditiile intr-adevar sunt de criticat, dar ne adaptam si traim viata de student pe care au trait-o si cei dinaintea noastra. Nu e nimic de facut, decat de mers inainte si de multumit cu ce avem. Punct!

Unde pot mânca cea mai bună pizza din Regie?

Nu prea exista un cel mai bun loc. La Trattoria 20, la fostul Dream Pizza, la Maxx au iară pizza bună. Cât e ziua de lungă, pe toate străduţele din campus sunt studenţi promoteri care împart pliante cu diferite oferte de livrări de pizza şi alte mâncăruri gătite sau reci. Se găsesc uşor locuri.

Notă pe final

Per total, dupa parerea mea, e mai mult decat echitabil sa stai in regie. Chiriile la camine sunt foarte ieftine, comparativ cu chiriile la apartamentele din Bucuresti, e o zona amplasata un pic la periferia orasului, dar asta nu o dezavantajeaza, e situata la 5 minute de 2 statii de metrou, Grozavesti si Petrache Poenaru, viata nu e scumpa, multe terase, puburi, cluburi, restaurante unde sa-ti faci de cap, cunosti o multime de lume noua si iti faci prieteni destul cat sa ai cu cine iesi si socializa si sa poti fi fericit pe perioada studentiei.

Bine-nteles, are si hibele ei, cum ar fi sobolanimea din unele camine, vara te mananca de viu tantarii, mai ales noaptea, cativa caini vagabonzi pe strazi, dar destul de prietenosi, multe tentatii dar si multa voie buna. De asemenea se dau multe petreceri si chefuri nu numai pe la terase,  ci si prin camine si camere si pot afecta linistea de care ai cateodata nevoie, dar din fericire exista biblioteci si sali de lectura unde poti sa-ti inveti linistit lectia pe a doua zi.

* vor mai apărea noutăţi pe viitor

**e scris de mine în totalitate

***n-am avut intenţia de a face reclamă pozitivă sau negativă nici unui brand pe care l-am menţionat în ghid

****conţine păreri proprii asupra unor anumite lucruri. A nu se interpreta greşit! (-.-)

179 de gânduri despre “Ghidul studentului în regie

  1. P11 cum este? As vrea sa dau la Mecatronica si acolo am auzit ca ne repartizeaza. Poti invata cand vrei sau peste tot duduie manele? Eu stau in jud. Giurgiu in un oras la 30 km de Politehnica, fac cam o ora pana acasa. Vroiam sa stiu daca poti invata cand vreau sau trebuie sa vin acasa ca sa invat?

    Apreciază

    1. Hai salut. TCM-ul nu prea are camine cu camere de doua locuri. Cel mai probabil vei fi repartizat in P18 sau P4 din cate imi amintesc care au camere de 4 locuri. Abia din anul 2 daca ai medie mare poti depune o cerere la un camin cu camere de 2 persoane.

      Apreciază

    1. Puteti, daca va cunoasteti intre voi si cadeti la un acord. Vorbiti cu administratorele celor 2 camine si daca se rezolva in acte si in tot, aveti unda verde. In anii trecuti se puteau face astfel de mutari, acum nu stiu daca mai merge, totul tine de administratia caminelor.

      Apreciază

  2. Salut, stiu ca, poate, pare prostesc dar, de unde se ridica cererea de cazare ? De la caminul unde esti cazat sau de la secretariatul Faultatii unde esti inscris?

    Apreciază

  3. Cred ca cine a scris articolul asta vede jumatatea plina a paharului si de aceea sunt sigur ca o sa fie extrem de frumoasa viata de student . Multumesc de informatii, sunt de ajutor.

    Apreciază

    1. Asa e, am fost optimist dar totusi, intr-un campus studentesc te astepti la conditii mediocre, ca in Romania, dar tot exista multe parti frumoase care sa le intreaca pe cele mai putin frumoase 🙂

      Apreciază

  4. Frumos articolul, din partea unui fost student la Automatica Craiova, iar acum student la Master Poli Bucuresti. Chiar avea nevoie sa stiu cum merge treaba prin „regie”, multumesc de articol. O intrebare daca se poate, ai idee cum e in caminul P16? Am fost repartizat acolo si stiu decat ca e de 2 camere, in rest amanunte nu stiu prea multe.

    Apreciază

    1. Este gratis. Ai un cont cu care te conectezi la rețeaua din regie si asta e. Ai net moca :). Conturile se dau studenților la începutul anilor universitari pe baza cererii lor de cazare de la căminul unde stau

      Apreciază

      1. Nu stiu exact din cauză ca nu mai locuiesc prin zona. Încearcă sa vorbești cu administratorul din căminul unde stai. Poate te va putea ajuta.

        Apreciază

  5. Daca as vrea sa stau cu iubitul meu in P16 ce ar trebui sa fac? Trebuie sa-l mituiesc pe seful de camin sau pot sa fac pur si simplu cerere din aia pe net ca vreau sa stau cu Cutarica in P16 si mi se accepta? Stiu ca e camin de baieti, dar am vazut des fete pe acolo si de-aia intreb.

    Apreciază

    1. Daca ai vazut fete exista 2 posibilitati, ori e camin mixt, ori or fi venit si fetele sa doarma la prietenii lor o noapte doua. Din punctul meu de vedere ar merge sa ai o discutie ori cu seful de camin ori cu administratorul, nu le pune banu in brate direct. Intreabai daca exista vreo posibilitate sa va dea o camera undeva prin camin si cum puteti rezolva treaba.

      Apreciază

    1. nu prea ai ce face. Da stiu e mai fain in regie. Sincer, poate iti raspunde vreun alt cititor caci eu nu am mai stat de vreo 3 ani in regie si nu stiu cum se mai invart lucrurile pe acolo!

      Apreciază

  6. Buna, as vrea sa stiu daca am posibilitatea sa stau in Regie atata timp cat eu vreau sa merg la facultatea de psihologie si stiintele educatiei ?

    Apreciază

    1. salut. Nu mai stiu ce camine au cei de la Sim. Intreaba in campus sau la secretariatul facultatii tale. Vezi ca sunt grupuri ale regiei pe facebook unde poti afla tot felul de curiozitati

      Apreciază

  7. Regia de acum 18-20 de ani era belea. Bude infundate și fără uși, cârciumi penale și ieftine, ne durea în basca de internet, stătea patru inși într-un cămin cu sute de boboace (cămin de fete, cica). Cate 20+ de câini la fiecare cămin, băutură și tutun pe caiet, grătare pe acoperiș, parapanta la Giurgiu și scufundări unde era apa. Pescuit biban în Dâmbovița. De foame. Etc. Am fost acu’ vreo cinci ani sa vad cum mai sta treaba. Era modern. Distracție, plua. Acum, probabil, e și mai trist.

    Apreciat de 1 persoană

  8. Bună ! Sunt studenta la SNSPA și as vrea sa stau într-un cămin din regie, mai exact în P21 , cu o prietena dea mea care este la SIM. .. Am auzit ca sunt destule locuri libere și ca voi plăti dublu fata de prietena mea. Știți cumva dacă se poate ?

    Apreciază

  9. Regia nu poate fi numita campus! Sunt 10 mii de studenti aici si NU exista: nici o sala de lectura, o baza sportiva serioasa, o cantina; indiferenta si batjocura! nici daca ar pica pe noi caminele nu ar face nimeni nimic!

    Apreciază

Da-i tare:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.