Ghicitoarea


Eşti la volanul unei maşini pe o furtună teribilă, un uragan chiar. Ajungi în dreptul unei staţii de autobuz unde zăreşti pe o bancă 3 persoane. Prima este o bătrână grav bolnavă, pe moarte, care are nevoie urgenta de îngrijiri medicale. A doua persoană este prietenul/prietena tau/ta cel/cea mai bun/bună, care ţi-a salvat viaţa odată în trecut şi căruia îi eşti dator/datoare. A treia persoană este fata/baiatul visurilor tale pe care o/îl iubeşti şi cu care ai vrea să-ţi petreci restul vieţii. În maşină ai loc pentru o singură persoană. Pe cine iei?

16 gânduri despre “Ghicitoarea

 1. defaaapt….raspunsul.suna.cam.asa..”as.lasa.masina.prietenei.mele.cele.mai.bune.ea.va.lua.deasemenea.batrana.si.o.va.duce.la.spital.eu.ramanad.cu.baiatul.visurilor.mele”sfrasit..^_^’

  Apreciat de 1 persoană

 2. Simplu. Prioritatea MEA personala e urmatoarea. Prietenul cel mai bun > Fata la care tin (nici sa vreau nu pot sa zic ca iubesc o fata) > batrana.

  Explicatia logica : Batrana daca o salvez azi se imbonaveste iar si moare in 2 saptamani. Si-a trait viata si fie ca e o fata dragua sau un prieten, ei inca au viata in fata si asa cum eu am planuri de viitor si vreau sa-mi traiesc viata asa vor si ei, cea ce batrana a facut deja si daca e destul de matura pentru varsta ei m-ar URA daca as prefera sa o salvez pe ea lasand 2 tineri in spate. (Copii sunt lumea de maine)

  Fata la care tin, sentimentele se vor duce, ca voi fi sau nu cu ea sentimentele se atenueaza cu timpul si dispar, chiar si intr-o relatie sau casnicie. Asa ca daca o salvez, peste 2-3 ani voi vedea o alta fata care imi va starni din noi interesul probabil si mai tare si o voi uita putin cate putin pe aceasta.

  Prietenul il salvez pentru ca pun pret foarte mare pe prietenia adevarata fiind constient ca nu sunt multi prieteni de acest gen. In plus, prietenia adevarata e un sentiment care persista si o viata intreaga daca nu e stricata de un incident, opus dragostei pentru sexul opus. Pun pret atat de mare pe acest gen de prietenie incat nici macar nu era nevoie sa adaugi partea cu indatorare si TOT pe el l-as fi ales. Indatorarea e ceva ce ridica prioritatea prietenului inca mai mult deasupra celorlalte doua posibilitati. Nu imi place sa raman dator in nici un fel, daca acea datorie e o datorie cu VIATA, daca l-as lasa acolo m-as ura pe mine toata viata pentru ca pe langa ca am lasat un bun prieten, nu am intors favorul.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Batrana in cateva luni dupa salvarea ei poate muri ,dar eu as face in modul acesta pentru ca nu specifica grav ranit ci ranit eu as proceda astfel :
  Prietenului cel mai bun ia-si da masina ca sa-mi duca prietena la sptial si eu astept cumintel sa vina sa ma ia altcineva ,iar batrana imi pare rau de ea si-a trait viata !!

  Apreciat de 1 persoană

 4. Buna seara! In legatura cu acesta ghicitoate lucrurile sunt foarte simple si ca sofer pot sofer pot sa va spun in primul rand ”dac intr-o statie de autobuz sunt 3 persoane……….s.a” luati in masina pe cel mai bun TOVARAS , facetii loc si batranei ca se poate in cazul in care nu aveti Smatr ….femeia….asta se rezolva mai sunt si altele daca e iubita si e o pitiponca cum sunt majoritatea e simplu PEDALA LA PODEA si pleaca cat mai departe. Scuzati-ma daca am fost putin misogin.Seara faina

  Apreciat de 1 persoană

 5. Bătrânica are nevoie urgentă de îngrijiri așa că o să îi înmânez cheile prietenei cele mai bune(simțindu-mă datoare față de ea fiindcă la rândul ei mi-a salvat viața)pentru ca aceasta să o ducă de urgență la spital. Și în urma acestei decizii, eu o să fiu cea mai câștigată fiindcă o să am ocazia să îmi petrec restul vieții lângă ‘băiatul visurilor mele’….(astfel sentimentele vor fi sigure și poate mai prețioase decât dacă viața ar fi durat ani…).

  Apreciat de 1 persoană

 6. Hm…i-aş da cheile lui pentru că îl vreau şă-şi amintească de mine ca fata care i-a salvat viaţa şi mi-aş împinge prietena cea mai bună in maşină,sperând că de dragul meu…poate vor rămâne împreună.Iar mâna bătrânei va fi în mâna mea până în ultima clipă.Şi poate că vom fi salvate…cine ştie?Frumoasă ghicitoare oricum.Un întreg roman poate porni de aici…

  Apreciat de 1 persoană

Da-i tare:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.